Adoptera en katt

Katthem på flera orter i Sverige

Alla katter kommer inte till bra och trevliga hem, vissa katter blir övergivna och får leva under hemska levnadsförhållanden i smuts och svält på grund av att människor inte kan ta hand om dem eller tröttnar. Detta är väldigt tragiskt och något som förekommer i hela världen.

Katthem i Sverige

I Sverige finns det dock katthem där övergivna och hemlösa katter får skötsel, vård och omsorg. Katthem finns över hela Sverige i flera orter så kolla upp vilken ort som ligger närmast dig. Det finns massor av fördelar med att adoptera en katt från ett katthem och oftast så har dem en webbsida där du kan se vilka katter som finns tillgängliga för adoption omgående. Finns det en katt i din omgivning som du tror inte har någon ägare så kan du alltid kontakta ett katthem, de kontrollerar om det finns en ägare och om inte så genomförs åtgärder.

Hemlösa katter får nya hem

Är du intresserad av att bli kattägare är det en väldigt bra idé att överväga adoptionsalternativet, detta hjälper otroligt många katter att få nya kärleksfulla hem och ett trivsamt liv. Det du behöver göra är att enbart kontakta ett katthem nära dig genom att ringa eller exempelvis maila. Ibland tar katthemmen en liten avgift som ska betalas innan du får ta med katten hem. Det finns flera fördelar med att adoptera en katt som inte har något hem, här nedan följer fyra stycken fördelar:

  • I ett katthem får katterna all vård och omsorg de kan tänkas behöva, de blir undersökta av veterinärer, ID-märkta och även steriliserade/kastrerade.
  • Katten kan vara skygg i början och behöver därför lära känna sina nya ägare och sitt nya hem, men allt eftersom så kommer du se att det blir som en till familjemedlem.
  • Du hjälper en hemlös katt som då får ett trevligare, bättre och kärleksfullare liv samt vård och omsorg den kan tänkas behöva under årens gång.
  • Många föredrar kattungar men det finns fördelar med att välja en vuxen katt också. Då kan du till exempel se om du och katten kommer överens och har kemi.

Viktigt att tänka på innan man får hem katten är att ha vissa saker till hands hemma såsom matskål, vattenskål, kattlåda med kattsand, klösbräda, kattmat och en plats där katten kan sova och vila till exempel en korg med en filt. Detta gör att katten får en trygg och bra start i sitt nya hem och alla förutsättningar för att få ett fortsatt gott liv.